SIMFONINĖ MUZIKA
gegužės 20d. 20:30val.
/
Nepriklausomybės aikštė

Bilietai

Kaina: Renginys nemokamas.

Atlikėjai

KAUNO MIESTO SIMFONINIS ORKESTRAS
Vyr. dirigentas Constantine Orbelian (JAV), vadovas Algimantas Treikauskas

Solistai

UKRAINOS NACIONALINĖS OPEROS SOLISTĖ
KSENIYA BAKHRITDINOVA-KRAVCHUK (sopranas, Ukraina)

UKRAINOS NACIONALINĖS OPEROS IR UKRAINOS NACIONALINĖS OPERETĖS SOLISTAS
ANATOLII POHREBNYI (tenoras, Ukraina)

Dirigentė OKSANA MADARASH (Ukraina)

Gegužės 20 d. į Kauną sugrįžta visų laukiama „Kiemų šventė“, Laisvės alėją ir vėl paversianti vienu dideliu, laimingų žmonių kiemu. Miesto tradicija jau tapęs renginys prie vieno didelio stalo susodina kaimynus ir draugus, artimuosius ir visus, norinčius švęsti bendrystę. Švenčiant „Kauno – Europos kultūros sostinės“ titulo metus, „Kiemų šventė“ tampa antrojo didžiojo metų renginio „Santaka“ programos dalimi. Šiais metais šventė kaip niekad tarptautinė – joje laukiama net kelių šimtų užsienio svečių ir jų kuriamų pasirodymų.

Kultūrinės šventės programos finaliniu akcentu taps Kauno miesto simfoninio orkestro koncertas Nepriklausomybės aikštėje, šalia Soboro. Koncerto pradžia – 20.30 val.

Kartu su Kauno miesto simfoniniu orkestru koncerte pasirodys žymi ukrainiečių dirigentė Oksana Madarash bei solistai – sopranas Kseniya Bakhritdinova-Kravchuk ir tenoras Anatolii Pohrebnyi. Finalinėje muzikinio vakaro programoje skambės visiems puikiai pažįstamų klasikų kūriniai bei ukrainietiški ir lietuviški muzikiniai akcentai.

Oksana Madarash – viena ryškiausių naujosios šiuolaikinės ukrainiečių dirigavimo mokyklos eros atstovių. Ji natūraliai derina aukštą profesionalumą, savitą dirigavimo stilių, tobulą techniką ir ryškų sceninį artistiškumą.

O. Madarash yra dirigentė, pedagogė ir nusipelniusi Ukrainos menininkė. Ukrainos nacionalinėje Čaikovskio muzikos akademijoje baigė choro dirigavimo, vėliau – simfoninio orkestro dirigavimo studijas. Nuo 2002 m. O. Madarash yra Kyjivo nacionalinio akademinio operetės teatro dirigentė-režisierė, tai pat Kyjivo vaikų menų akademijos kamerinio orkestro meno vadovė ir dirigentė. O. Madarash yra daugelio tarptautinių festivalių ir muzikos konkursų dalyvė.

Bilietai

Kaina: Renginys nemokamas.

Kauno miesto simfoninio orkestro

Bilietus galite įsigyti

Kauno valstybinės filharmonijos kasa

E. Ožeškienės g. 12, Kaunas.
Darbo laikas: II – VII 14 – 18 val.
8 (37) 20 04 78

Internetu

Internetu bilietus galite įsigyti kakava.lt
Konkreti bilietų nuoroda pateikiama prie
kiekvieno renginio.