Simfoninė muzika
lapkričio 19d. 18:00val.
/
Kauno valstybinėje filharmonijoje

Bilietai

Kauno valstybinės filharmonijos kasa

E. Ožeškienės g. 12, Kaunas
Darbo laikas: II – VII 14 – 18 val.
8 (37) 20 04 78

Kaina: 6, 8

Internete

Atlikėjai

KAUNO MIESTO SIMFONINIS ORKESTRAS
Vyr. dirigentas Constantine Orbelian (JAV), vadovas Algimantas Treikauskas

Solistas
ALEKSANDRS KALEJS (fortepijonas, Latvija)

Dirigentas
VYTAUTAS LUKOČIUS

Sergej Rachmaninov – Koncertas fortepijonui ir orkestrui Nr. 2 c-moll, op. 18
Manuel de Falla – Siuita nr. 1 iš baleto „Trikampė skrybėlė“
Emmanuel Chabrier – Rapsodija orkestrui „España“
Claude Debussy – Simfoninis preliudas „Fauno popietė“

Kauno miesto simfoninis orkestras džiaugiasi ne vienerius metus trunkančia draugyste su fortepijono muzikos festivalio ir meistriškumo kursų „Kaunas Piano Fest“ kūrybine komanda.
Nuo 2018 metų „Kaunas Piano Fest“ sukviečia pianistus iš viso pasaulio dalyvauti 10 dienų trunkančiuose, pilnuose įkvėpimo meistriškumo kursuose. Festivalio dalyviai koncertuoja, dalyvauja meistriškumo pamokose ir kartu mokosi įvairiuose karjeros valdymo seminaruose. Per trejus festivalio gyvavimo metus į Kauną buvo pakviesti 48 pianistai iš 21 skirtingų pasaulio šalių, taip pat surengta 28 nemokami koncertai ir 15 edukacinių paskaitų. Festivalio laureatai kaip solistai koncertavo su Kauno miesto simfoniniu orkestru.
Tad šį kartą kauniečiams bei miesto svečiams koncertą su orkestru atliks „Kaunas Piano Fest 2021“ nugalėtojas Aleksandrs Kalējs. Jaunasis latvių pianistas ne kartą koncertavo Austrijoje, Estijoje, Suomijoje, Vokietijoje, Islandijoje, Lietuvoje, Ispanijoje, Švedijoje, Šveicarijoje ir JAV. A. Kalējs. yra pasirodęs daugelyje tarptautinių festivalių Europoje. 2019 m. jis laimėjo „Grand Prix“ „Blackheads Concert Programmes“ konkurse bei „III Alion Baltic“ tarptautiniame muzikos konkurse Taline. Tais pačiais metais pianistas pelnė 1-ąją vietą XXIV Briuselio tarptautiniame muzikos konkurse, taip pat 3-ąją vietą Tarptautiniame George’o Gershwino muzikos konkurse Niujorke, JAV.
2021 m. liepos mėnesį pianistas dalyvavo tarptautiniame festivalyje ir meistriškumo kursuose „Kaunas Piano Fest“, kur buvo įvertintas pagrindiniu festivalio prizu – pasirodymu su Kauno miesto simfoniniu orkestru.
Diriguojami Vytauto Lukočiaus, Aleksandrs Kalējs ir KMSO klausytojams muzikos kalba išreikš plačiausią jausmų, nuotaikų ir emocijų amplitudę.

Įėjimas į Kauno valstybinėje filharmonijoje vykstančius renginius tik su Galimybių pasu, ES skaitmeniniu COVID pažymėjimu arba kitais Galimybių paso kriterijų atitikimą įrodančiais dokumentais (vaikams iki 16 m. amžiaus negalioja).

Viso renginio metu privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančias medicinines kaukes ar respiratorius ir laikytis saugaus atstumo. Asmenų, kuriems pasireiškia ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų požymiai (karščiavimas, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas ir pan.), prašome į renginį nevykti. Organizatoriai turi teisę neįleisti lankytojų, kuriems pasireiškia minėti požymiai.

Bilietai

Kauno valstybinės filharmonijos kasa

E. Ožeškienės g. 12, Kaunas
Darbo laikas: II – VII 14 – 18 val.
8 (37) 20 04 78

Kaina: 6, 8

Internete

Kauno miesto simfoninio orkestro

Bilietus galite įsigyti

Kauno valstybinės filharmonijos kasa

E. Ožeškienės g. 12, Kaunas.
Darbo laikas: II – VII 14 – 18 val.
8 (37) 20 04 78

Internetu

Internetu bilietus galite įsigyti kakava.lt
Konkreti bilietų nuoroda pateikiama prie
kiekvieno renginio.