Simfoninė muzika
sausio 17d. 18:00val.
/
Kauno valstybinėje filharmonijoje

Bilietai

Kauno valstybinės filharmonijos kasa

E. Ožeškienės g. 12, Kaunas
Darbo laikas: II – VII 14 – 18 val.
8 (37) 20 04 78

Kaina: 8/12/15

Internete

Atlikėjai

KAUNO MIESTO SIMFONINIS ORKESTRAS

Vyr. dirigentas Constantine Orbelian (JAV)

Vadovas Algimantas Treikauskas

Solistas

PAVEL BERMAN (smuikas, Italija)

Dirigentas

VILMANTAS KALIŪNAS

Jean Sibelius – Koncertas smuikui ir orkestrui d-moll, op. 47
Niccolò Paganini – „La Campanella“
Pablo de Sarasate – „Karmen fantazija“ smuikui ir orkestrui, op. 25

 

„Tai žmogus, padaręs didžiulį postūmį tuometiniam Kauno kameriniam orkestrui bei visam Kauno muzikiniam pasauliui. Kiekvienas orkestro koncertas – šiltas susitikimas su senu bičiuliu“, – sako Kauno miesto simfoninio orkestro vadovas Algimantas Treikauskas.

Taip jis apibūdino orkestro ir pasaulinio garso smuikininko Pavelo Bermano koncerto laukimo nuotaiką. Būtent Kaune surengdamas koncertą muzikas pažymės savo jubiliejų. Sausio 13-ąją dieną solistas švęs 50-ąjį gimtadienį.

Maskvoje gimęs, šiuo metu Italijoje gyvenantis muzikantas, garsaus pianisto Lazario Bermano sūnus, koncertuoti pradėjo dar ankstyvoje vaikystėje. Sulaukęs 7 metų jis jau grojo kartu su M. Gorkio filharmonijos orkestru. Tarptautinę šlovę jam pelnė 1990 m. Indianapolyje (JAV) vykusiame tarptautiniame smuikininkų konkurse iškovotas aukso medalis. Jau tada muzikos kritikai smuikininką gyrė už individualumą, elegantiškumą, stilistinį tikslumą ir virtuoziškumą.

Su Lietuva Pavelą sieja ypatingas ryšys: jo tėvas Lazaris Bermanas nuolat lankydavosi Lietuvoje, čia koncertuodavo, jautė mūsų šaliai išskirtinę simpatiją. Akivaizdu, kad tai perdavė ir savo sūnui. Solistas ne viename intervių yra sakęs, kad atvykęs į Lietuvą jaučiasi tarsi grįžęs namo.

Pirmą kartą, su tada dar Kauno kameriniu orkestru, Pavelas Bermanas susitiko prieš 25 metus, Italijoje. Jis buvo orkestro gastrolių koncerto solistas. Pats pirmą kartą Kauno kameriniam orkestrui dirigavo 1997 m., o 1998 m. tapo orkestro vyriausiuoju dirigentu. Orkestro muzikantai dirbdami kartu su P. Bermanu, suformavo tam tikrą orkestro bei pačio Kauno miesto muzikinio pasaulio viziją, meninius siekius. O jau 2005 m., dažniau atliekant monumentalius, solidžius kūrinius, orkestras natūraliai peraugo į simfoninį.

Todėl Kauno miesto simfoninis orkestras ištikimus savo klausytojus kviečia nepraleisti progos pasiklausyti šio nepaprastai talentingo smuikininko atliekamos muzikos. Šventiniame koncerte orkestrui diriguos klasikinės musikos mylėtojams puikiai pažįstamas dirigentas Vilmantas Kaliūnas.

Bilietai

Kauno valstybinės filharmonijos kasa

E. Ožeškienės g. 12, Kaunas
Darbo laikas: II – VII 14 – 18 val.
8 (37) 20 04 78

Kaina: 8/12/15

Internete

Kauno miesto simfoninio orkestro

Bilietus galite įsigyti

Kauno valstybinės filharmonijos kasa

E. Ožeškienės g. 12, Kaunas.
Darbo laikas: II – VII 14 – 18 val.
8 (37) 20 04 78

Internetu

Internetu bilietus galite įsigyti kakava.lt
Konkreti bilietų nuoroda pateikiama prie
kiekvieno renginio.