Simfoninė muzika
spalio 18d. 18:00val.
/
Kauno valstybinėje filharmonijoje

Bilietai

Kauno valstybinės filharmonijos kasa

E. Ožeškienės g. 12, Kaunas
Darbo laikas: II – VII 14 – 18 val.
8 (37) 20 04 78

Kaina: 8/10/15

Internete

Atlikėjai

KAUNO MIESTO SIMFONINIS ORKESTRAS

Vyr. dirigentas Constantine Orbelian (JAV)

Vadovas Algimantas Treikauskas

Solistė

ONUTĖ GRAŽINYTĖ (fortepijonas)

Dirigentas

VILMANTAS KALIŪNAS

Felix Mendelssohn-Bartholdy – Uvertiūra „Hebridai“

Ferenc Liszt – Koncertas fortepijonui ir orkestrui Nr. 1 Es-dur, S. 124 / R. 455

Felix Mendelssohn-Bartholdy – Simfonija Nr. 3 a-moll, op. 56 („Škotiškoji“)

 

Geriausia dirigente pripažinta Mirga Gražinytė-Tyla ugningu ir precizišku dirigavimu stebina klausytojus visame pasaulyje. Tačiau jos sesuo pianistė Onutė Gražinytė tikrai nesislepia žinomos sesers šešėlyje, nes jai taip pat veriasi pasaulio koncertų salių durys. Daugybę pasirodymų įvairiose pasaulio šalyse surengianti pianistė visada džiaugiasi atsiradusia galimybe muzika dalintis su gimtosios šalies klausytojais. Kartu su Kauno miesto simfoniniu orkestru diriguojamu Vilmanto Kaliūno koncerte atliks FerenCo Listo Koncertą fortepijonui ir orkestrui Nr. 1 Es-dur.

Gimusi muzikų šeimoje, padedama mamos pianistės Sigutės Gražinienės, skambinti fortepijonu pradėjo būdama vos penkerių metų. Baigusi Nacionalinę M. K. Čiurlionio menų mokyklą 2015 metais Onutė  išvyko studijuoti į Hanoverio muzikos, teatro ir medijos akademiją. Čia ji groja trio ansamblyje su dviem dainininkėmis, taip pat dažnai koncertuoja su smuikininke Ioana Cristina Goicea.

O. Gražinytė yra dešimties nacionalinių ir tarptautinių konkursų laureatė. Talentingoji pianistė solo rečitalius atliko Lietuvoje, Lenkijoje, Šveicarijoje, Baltarusijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Estijoje, Italijoje, Olandijoje, Austrijoje, Danijoje ir kitur. Ji grojo su Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos, Kauno miesto ir Lietuvos valstybiniu simfoniniais orkestrais, Alikantės Filharmonijos jaunimo, Zalcburgo Mozarteumo bei Liono nacionaliniu orkestrais. 2016 metų rugsėjį Onutė pirmąkart pasirodė Klaipėdos koncertų salėje kaip solistė su Klaipėdos kameriniu orkestru. Šiai programai dirigavo jos sesuo Mirga Gražinytė-Tyla.

2018 m. Bukstehudės vasaros festivalyje netoli Hamburgo pianistei įteiktas žymaus kinų muziko Haiou Zhango prizas. Jis pianistei atvėrė duris į daugiau nei dešimtį koncertų salių, suteikė galimybę solo rečitaliams Vokietijoje, Italijoje, Kinijoje ir pasirodymams su festivalio orkestru bei Sakt Peterburgo Filharmonijos kameriniu orkestru.

Bilietai

Kauno valstybinės filharmonijos kasa

E. Ožeškienės g. 12, Kaunas
Darbo laikas: II – VII 14 – 18 val.
8 (37) 20 04 78

Kaina: 8/10/15

Internete

Kauno miesto simfoninio orkestro

Bilietus galite įsigyti

Kauno valstybinės filharmonijos kasa

E. Ožeškienės g. 12, Kaunas.
Darbo laikas: II – VII 14 – 18 val.
8 (37) 20 04 78

Internetu

Internetu bilietus galite įsigyti kakava.lt
Konkreti bilietų nuoroda pateikiama prie
kiekvieno renginio.